ΜΕΝΟΥ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Chateau Mouton Rothschild Pauillac 2004 750ml

Chateau Mouton Rothschild Pauillac 2004 750ml
Chateau Mouton Rothschild Pauillac 2004 750ml

Το 2004 θα παραμείνει στη μνήμη ως το ξηρότερο έτος από το 1962, με μόνο βροχόπτωση 560 mm. Οι συνθήκες ξηρασίας άρχισαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και συνεχίστηκαν καθ όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι, αν και ορισμένες βροχοπτώσεις τον Αύγουστο έδωσαν στα αμπέλια το νερό που χρειάζονταν και ευνόησαν τον περκασμό.
Ο ένδοξος καιρός του Σεπτέμβριο επέτρεψε στα Merlot να φτάσουν στην πλήρη ωριμότητα και η συλλογή άρχισε στις 29 Σεπτεμβρίου. Τα σταφύλια ήταν πλούσια σε πολυφαινόλες και έδειξαν εξαιρετική συγκέντρωση σακχάρων. Το υπόλοιπο της συγκομιδής καθυστέρησε για να ενθαρρύνει όλο το αρωματικό δυναμικό μιας εξαιρετικά ελπιδοφόρας χρονιάς. Η επιλογή των καλύτερων αγροτεμαχίων του Cabernet Sauvignon επαναλήφθηκε σε εξαιρετικά ηλιόλουστες συνθήκες και οι θερμοκρασίες υψηλότερες από τις μέσες και η συγκομιδή ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου.
Το κρασί έχει έντονο, σκούρο και βαθύ χρώμα, ενώ η μύτη εμφανίζει λεπτή πολυπλοκότητα σε φρουτώδεις νότες μαύρου κερασιού, καραμελωμένα κυδώνια και γλυκόριζα με πινελιές κρύου καπνού, αποκαλύπτοντας πολύ καλά την ενσωματωμένη δρυ.Η επίθεση είναι πλούσια και γεμάτη, με ακριβείς, εκλεπτυσμένες τανίνες που κομψά εμπεριέχουν γεύσεις μόκας και φρυγανισμένες νότες, οδηγώντας σε ένα κλειστό και γευστικό τελείωμα με ελκυστικό και φρέσκο μάκρος.
Ένα ξεχωριστό και κομψό κρασί.

Κρασία
Διεθνής Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Διεθνής Ποικιλία 2 Merlot
Διεθνής Ποικιλία 3 Cabernet Franc
Ζώνη ΠΟΠ Ναι
Ξηρότητα Ξηρό
Παλαιές Σοδειές Ναί
Παραγωγός Mouton Rothschild
Περιοχή Bordeaux
Ποσότητα 750ml
Χρονιά 2004
Χώρα Γαλλία
890,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 717,74€
  • Stock: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: ΚΡΑ-313