ΜΕΝΟΥ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Μπουτάρης Legacy 1879 750ml

Μπουτάρης Legacy 1879 750ml
Μπουτάρης Legacy 1879 750ml

Με όχημα τα 139 χρόνια εμπειρίας, πειραματισμού και γνώσης της περιοχής και της ποικιλίας του Ξινόμαυρου, επιλέχθηκε ένα εξαιρετικό αμπελοτόπι στον Τρίλογο Νάουσσας και γεννήθηκε το "1879". Μια φιάλη που κλείνει μέσα της ένα τεράστιο δυναμικό παλαίωσης και εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη γεύση αλλά και την εμφάνισή της.
Αυθεντικό κρασί "terroir", από ένα συγκεκριμένο εξαιρετικό αμπελοτόπι στον Τρίλοφο της Νάουσσας. το 1879 κλείνει μέσα του την ιστορία της οικογένειας Μπουτάρη και προσδοκεί να μυήσει τον σύγχρονο καταναλωτή στο πολύπλευρο και συναρπαστικό Ξινόμαυρο.
Εμφάνιση: Βαθύ ερυθρό χρώμα
Άρωμα: Έντονη πολυπλοκότητα με πρωτόγεννη αρώματα κόκκινων μούρων, ξηρού σύκου, τοματοχυμού. Δευτερογενή αρώματα έντονης παλαίωσης όπως βανίλιας, δαμάσκηνου, καβουρδισμένου αμύγδαλου και ελαφρύ νότες από κουτί με πούρα.
Γεύση: Γεμάτο σώμα με ευχάριστη οξύτητα. Απαλές βελούδινες τανίνες που προκαλούν μία γεμάτη αίσθηση στο στόμα, πλούσιο σε πυκνότητα με ζεστή επίγευση διαρκείας που πλαισιώνεται από δευτερογενή αρώματα κακάο και κόκκινων φρούτων.

Θεμοκρασία Σερβιρίσματος: 16-18C

Αρμονία Γεύσεων: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, ζυμαρικά, πιατέλες τυριών, σουφλέ σοκολάτας.

Κρασία
Βιολογικό Όχι
Ελληνική Ποικιλία Ξινόμαυρο
Ζώνη ΠΟΠ Ναι
Ξηρότητα Ξηρό
Παραγωγός Μπουτάρης
Περιοχή Μακεδονία
Ποσότητα 750ml
Χρονιά 2012
Χώρα Ελλάδα
24,80€
Χωρίς ΦΠΑ: 20,00€
  • Stock: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: ΚΡΑ-802