Στη μύτη η αίσθηση είναι toffee και καραμέλα, που προκαλούνται από τις βανίλιες και τις τανίνες της αμερικάνικης δρυς, συν μια ξηρότητα από το λάδι το..
Ένα μικρό αμπελοτόπι μόλις 14 στρεμμάτων στις Τραγανές στην ανεξερεύνητη πλευρά της Νεμέας, δίνουν ένα κρασί που συνοψίζεται σε δύο λέξεις: Συμπύκνωση..
Ένα σημείο εκκίνησης για το στιλ Christian Serafin. Pinot Noir που είναι πέρα για πέρα βουργουνδέζικο σε χαρακτήρα, αλλά με πιο αυστηρή δομή και πιο β..
Ένα συναρπαστικό κρασί από την Χιλή με γεμάτη και ώριμη αλλά κομψή μύτη. Στον ουρανίσκο, είναι πλούσιο και σφριγηλό, με έντονη οξύτητα. Πλούσιο και στ..
Συνεχίζοντας το όραμα του δημιουργού του, το Κατώγι Αβέρωφ εγκαινιάζει μια νέα σειρά κρασιών, με οδηγό την ορμή και την έξαψη που γεννά μια σκέψη, απο..
Το AEGEAN Distilled Dry Gin, είναι το πρώτο ελληνικό Gίn που παράγεται από την απόσταξη αμπελοϊνικής αλκοόλης.Η αλκοόλη αμπελοϊνικής προέλευσης παράγεται στην Ελλάδα, όπως και οι καρποί και τα βότανα που αποστάζονται, για τον αρωματισμό του premίum αυτού Gίn, προέρχονται από τις ακτές του Αιγαίου πε..
Το βοτανικό λικέρ της οικογένειας Καρδάση, παράγεται με την εκχύλιση, αρωματικών βοτάνων, σπόρων και καρπών. Είναι ένα τονωτικό και ιδιαίτερα χωνευτικό λικέρ, η συνταγή του οποίου αποτελείται από ελληνικά και διεθνή βότανα, (κάποια από αυτά αρκετά σπάνια).Eντονα αρωματικό στη μύτη με αρώματα εσπεριδ..
Το “Distiller’s Choice 2021” είναι ένα απόσταγμα της εσοδείας 2017 που ωρίμασε για τρία χρόνια στα βαρέλια Νο 38 και 39.Τα βαρέλια είναι spirit, Γαλλικά, πρώτης χρήσης, 200 λίτρων και heavy toasted. Τα γαλλικά βαρέλια που χρησιμοποιεί η αποσταγματοποιία Καρδαση συνήθως συμμετέχουν στο blend του k..
Το 1958 ο παππούς, Κωνσταντίνος Καρδάσης, φύτεψε έναν αμπελώνα με την ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου.Αυτός ο αμπελώνας αποτελεί μέρος της στρεμματικής έκτασης που κατέχει η οικογένεια και προορίζεται για την οινοποίηση και παραγωγή των αποσταγμάτων τους.Το 2019 αποφασίσανε να οινοποιήσουνε και να αποστά..
Το 1919 – 1920 οι παππούδες, Κωνσταντίνος και Ευάγγελος υπηρετώντας στον ελληνικό στρατό, βρέθηκαν στην Σμύρνη, στα πλαίσια της Μικρασιατικής εκστρατείας.Εκεί ο Ευάγγελος, γνώρισε και συναναστράφηκε με Έλληνες ντόπιους που ασχολούνταν με την απόσταξη και τη χρήση βοτάνων, σπόρων και καρπών για τον α..
Είναι γνωστές, από τα πανάρχαια χρόνια οι ευεργετικές, φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της χρήσης της μαστίχας.Το δάκρυ του σκίνου, (pistacia lentiscus var) που δακρύζει μόνο από τα δένδρα που ευδοκιμούν στη νότια Χίο και πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο, συλλέγεται υπομονετικά και με μεγάλο ..
Το Παλαιωμένο Τσίπουρο Καρδάση, είναι ένα εκλεκτό απόσταγμα στεμφύλων μοσχάτου που ωρίμασε σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Η παραμονή του αποστάγματος στα βαρέλια, διαρκεί από 18 – 24 μήνες. Ο χρόνος παραμονής εξαρτάται από τον τύπο και το κάψιμο του βαρελιού.Η διαδικασία αυτή της παλαίωσ..
Το Παλαιωμένο Τσίπουρο Καρδάση, είναι ένα εκλεκτό απόσταγμα στεμφύλων μοσχάτου που ωρίμασε σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Η παραμονή του αποστάγματος στα βαρέλια, διαρκεί από 18 – 24 μήνες. Ο χρόνος παραμονής εξαρτάται από τον τύπο και το κάψιμο του βαρελιού.Η διαδικασία αυτή της παλαίωσ..
Στο Τσίπουρο αυτό, οι σπόροι του γλυκάνισου και του μάραθου, προστίθενται κατά τη δεύτερη φάση της επαναπόσταξης. Εδώ κυρίαρχο είναι το άρωμα του γλυκάνισου που αφήνει ένα ελαφρύ μούδιασμα στη γλώσσα και μια γλυκιά επίγευση.Πίνεται με κρύο νερό ή πάγο συνοδευόμενο με δροσερές σαλάτες και ποικιλίες θ..
Στο Τσίπουρο αυτό, οι σπόροι του γλυκάνισου και του μάραθου, προστίθενται κατά τη δεύτερη φάση της επαναπόσταξης. Εδώ κυρίαρχο είναι το άρωμα του γλυκάνισου που αφήνει ένα ελαφρύ μούδιασμα στη γλώσσα και μια γλυκιά επίγευση.Πίνεται με κρύο νερό ή πάγο συνοδευόμενο με δροσερές σαλάτες και ποικιλίες θ..
Το Τσίπουρο Καρδάσης χωρίς γλυκάνισο, είναι το πρωτογενές απόσταγμα των στεμφύλων της ποικιλίας μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου. Τα πρώτα κλάσματα της απόσταξης, (κεφαλές) και τα τελευταία (ουρές), απομακρύνονται. Το κυρίως σώμα (καρδιά), επαναποστάζεται αργά σε χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι το απόσταγμα διατηρεί..
Το Τσίπουρο Καρδάσης χωρίς γλυκάνισο, είναι το πρωτογενές απόσταγμα των στεμφύλων της ποικιλίας μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου. Τα πρώτα κλάσματα της απόσταξης, (κεφαλές) και τα τελευταία (ουρές), απομακρύνονται. Το κυρίως σώμα (καρδιά), επαναποστάζεται αργά σε χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι το απόσταγμα διατ..