ΜΕΝΟΥ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Ντούγκος Ραψάνη Τουρτούρα Old Vines ΠΟΠ 750ml Ερυθρό

Ντούγκος Ραψάνη Τουρτούρα Old Vines ΠΟΠ 750ml Ερυθρό
Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές
Ντούγκος Ραψάνη Τουρτούρα Old Vines ΠΟΠ 750ml Ερυθρό
37,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 30,24€
  • Stock: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: ΚΡΑ-001276
Χρειάζεστε βοήθεια? Καλέστε μας στο 2410 670210
Δυνατότητα συσκευασίας δώρου
Αποστολή σε όλη την Ελλάδα
Η Τουρτούρα κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την τριλογία-σπουδή της οικογένειας Ντούγκου πάνω στην ΠΟΠ Ραψάνη, μετά τις ετικέτες Ραψάνη και Ραψάνη Old Vines.

Πρόκειται για μια single block Ραψάνη, δηλαδή όχι μόνο από συγκεκριμένο αμπελοτόπι, αλλά από συγκεκριμένο κομμάτι αμπελώνα. Το 2019 που έγινε η πρώτη ξεχωριστή οινοποίηση, τα κλήματα ήταν 67 ετών, κυρίως από Ξινόμαυρο, με λίγο Κρασάτο και ελάχιστο Σταυρωτό.

Η Τουρτούρα δείχνει το μεγαλείο της οινικής ματιάς των Ντούγκων. Όταν ένας οινοποιός παράγει κάποια κρασιά από την ίδια ονομασία συνήθως πάει, όσο ανεβαίνει η τιμή και μικραίνει η παραγωγή, σε κρασιά με ολοένα και πλουσιότερο σώμα, σε πιο πολλές τανίνες, σε μεγαλύτερο ποσοστό καινούργιου βαρελιού, σε πιο αργό τρύγο, άρα και σε πιο υψηλό αλκοόλ. Οι πιο πολλοί πηγαίνουν από το μεγάλο, στο πιο μεγάλο, στο τεράστιο.

Όχι όμως ο Θάνος και η Λουίζα. Η Τουρτούρα είναι σαφέστατα η κορυφαία τους έκφραση της Ραψάνης, αλλά η έκφραση αυτή είναι σχεδόν Βουργουνδέζικη στην προσέγγισή της. Δεν προσπαθεί να πείσει με τον όγκο και την πληθωρικότητα, αλλά με την πολυπλοκότητα και την κομψότητα.
Κρασία
Βιολογικό Ναι
Ελληνική Ποικιλία Ξινόμαυρο
Ελληνική Ποικιλία 2 Κρασάτο
Ελληνική Ποικιλία 3 Σταυρωτό
Ζώνη ΠΟΠ Ναι
Ξηρότητα Ξηρό
Παλαιές Σοδειές Όχι
Παραγωγός Ντούγκος
Περιοχή Θεσσαλία
Ποσότητα 750ml
Χρονιά 2020
Χώρα Ελλάδα

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha